Stembevrijding

Stembevrijding brengt je bij het contact met jezelf, met jouw ware stem, en bij het contact met de ander. Wanneer je jezelf en jouw stem van dit moment als uitgangspunt neemt, kom je tot de essentie van jouw stem, jouw natuurlijke stem. Het prestatiegerichte kun je loslaten.

Zingen geeft licht, lucht en ruimte en iedereen kan het. En alles is zingbaar. Spanning kan in beweging komen en energie worden, als je zingt vanuit jouw lijf, met jouw gevoel. Daar is moeiteloosheid. Daar ben jij. Daar zing je jouw lied van dit moment.

Door te zingen kun je ten volle ervaren wie je op dit moment in de kern bent. Kun jij naar buiten treden vanuit authenticiteit? Mag jij gehoord worden? Het brengt je ook bij aandacht en compassie voor je stem en voor je lichaam: hoe klink je eigenlijk? Waar zit die spanning? Mag de spanning meebewegen? Of zet je het vast?

Ga mee op zoek naar jouw ruimte, jouw levenstroom, jouw vrije stem. In de workshops, de trainingen en in de individuele coaching gaan we vanuit verschillende oefeningen, met meditatie en waarneming, ademhaling en stem, op zoek naar jouw lied van dit momentMeer lezen

We werken in Stembevrijding met oefeningen voor lichaam, adem en stem om tot moeiteloos en vrijuit zingen komen.

Moeiteloos betekent overigens niet dat het geen enkele moeite kost. Het kost in eerste instantie bijvoorbeeld veel moeite om niet mooi te willen zingen. Het kost sommigen zelfs moeite om niet uitsluitend bezig te zijn met de gedachte dat ze per se mooi moeten zingen om überhaupt te mógen zingen. Toch is voor je stem volledige vrijheid een bron van schoonheid. Zangervaring is hiervoor niet nodig.

Van Vrij Zingen tot Vrij Zijn…

Nieuwsgierigheid naar wat er in jou gezongen wil worden op dit moment helpt enorm. Alles is de moeite waard om over te zingen. Alle gedachten, woorden, of emoties zijn enorm zingbaar en laten zich goed vertalen in klank of klankkleur. En al wat komt, is jouw lied. Als alle energie die in jou aanwezig is omgezet kan worden in klank en gezongen mag worden kom je tot stemvrijheid. En dat kan vitaliteit én helderheid geven.

Is zingen heilzaam? Wellicht. Is zingen mooi? Eventueel. Is zingen leerzaam? Ja. Is zingen kwetsbaar? Dat kan. Is zingen confronterend? Geregeld. Is zingen gezond? Het wordt gezegd. Is zingen therapeutisch? Voor sommigen. Is zingen ontroerend? Wat mij betreft graag. Is zingen leuk? Vaak. Is zingen bevrijdend? Ja zeker. Is Stembevrijding voor iedereen? Zeker weten.Stembevrijding1

 

Wees welkom, ervaar een sessie Stembevrijding.

Kennismakingssessie: nu voor € 25,-.  Kijk hier  voor werkwijze en tarieven, of meld je direct aan voor een afspraak en ervaar wat Stembevrijding voor jou kan betekenen. 

Kijk ook bij Verdiepingsgroep Stembevrijding, of Intensive Stembevrijding dans la douce France