Nieuws

Verdiepingsgroep Stembevrijding heet voortaan Bestemmingsgroep

De naam Verdiepingsgroep wijzigt per september 2018 in Bestemmingsgroep.

In 7 zondagochtenden via je stem naar je bestemming

De naam Verdiepingsgroep maakte dat velen dachten dat het een vervolggroep was. Terwijl deze cursus nadrukkelijk bestemd is voor iedereen.

Er start in september ook een Bestemmingsgroep II (voorheen Jaargroep), voor deelnemers die de 1e cursus al gevolgd hebben.

 

Bestemmingsgroep 2019

 

 

Bestemmingsgroep 2019

 

Van vrij zingen naar vrij zijn

 

 

In 7 zondagochtenden Stembevrijding zingend op weg naar ruimte en vrijheid in je stem en in je zijn.

 

Ervaring met zingen of Stembevrijding is hiervoor niet nodig.

 

Met lichaamsgerichte oefeningen, improvisatie en meditatie, ga je in deze cursus met je stem, van binnen naar buiten. Daardoor kun je zomaar ervaren dat aanwezige spanning weer in beweging kan komen als bruikbare energie. En dat alles in jou er toe doet en dat binnen in jou een bron is, van waaruit jij en je stem vrijuit kunnen stromen.

 

Door de oefeningen en aan de hand van thema’s als  Verlangen, Vertrouwen en Loslaten, ervaar je jouw drijfveren, jouw passie, jouw kwetsbaarheid, jouw grondtoon.

 

Wat is er wezenlijk van belang voor je? Waar zit jouw eigenheid, jouw authenticiteit, en wat mag daarvan gehoord worden? Wat is jouw werkelijke talent? Kun je bij jezelf blijven in het contact? Wat wil jij in de wereld?

 

De groep vormt hierbij de bedding om met aandacht en compassie jezelf te horen en jezelf te laten horen.

 

Kom ook ervaren dat vrijuit zingen voor iedereen mogelijk is. Vind jouw bestemming via je vrije stem.

 

Start februari 2019: Zondag 10 februari, 10 maart, 31 maart, 14 april, 19 mei en 16 juni en 20 juni 2019

Tijd: 10:00-13:15u
Waar: De Kwekerij, Havenstraat 27a, Bussum
Kosten: €375,-
Meld je aan: Of bel of mail Linda de Vries-Bersma bij vragen: 06-24584836; of vocalinsite@gmail.com

 

*Neem contact met me op voor mogelijkheid tot reductie of gespreid betalen, als de financiën een te groot bezwaar zijn.

 

 

Stembevrijding geeft licht, lucht en ruimte en is voor iedereen.

 

Bestemmingsgroep 2018/2019

Van vrij zingen naar vrij zijn

 

 

7 zondagochtenden met stembevrijding, waarin je, door lichaamsgerichte oefeningen, zingen, improvisatie en meditatie, gecoacht wordt naar ruimte en vrijheid in je stem en in je zijn.

 

Ervaring met zingen of Stembevrijding is hiervoor niet nodig.

 

Je leert hoe aanwezige spanning weer in beweging kan komen als bruikbare energie en waar je stem en jij weer vrijuit mogen stromen.

Je gaat merken dat alles, blijdschap, verdriet, onzekerheid en passie, een bron van behulpzame energie zijn om vrijuit te kunnen zingen.

 

Wat is er wezenlijk van belang voor je? Wat wil jij in de wereld? Waar zit jouw eigenheid, jouw authenticiteit, en wat mag daarvan gehoord worden? Wat is jouw werkelijke talent? Kun je bij jezelf blijven in het contact? Door de oefeningen ervaar je jouw drijfveren, jouw passie, jouw kwetsbaarheid, jouw grondtoon.

Aan de hand van een aantal levensthema’s, zoals Verlangen, Vertrouwen en Loslaten, ga je met stem, via je stemming, naar je bestemming.

 

De groep vormt hierbij een vaste bedding, waarin je met aandacht en compassie kunt waarnemen hoe het nu echt met je is.

 

Kom ook ervaren dat vrijuit zingen voor iedereen mogelijk is. Vind jouw bestemming via je vrije stem.

Start september 2018: Zondag 30 september, 14 oktober, 11 november, 25 november,  16 december 2018 en 13 januari en 27 januari 2019

Tijd: 10:00-13:15u
Waar: De Kwekerij, Havenstraat 27a, Bussum
Kosten: €375,-
Meld je aan: Bel of mail Linda de Vries-Bersma: 06-24584836; of vocalinsite@gmail.com

 

*Neem contact met me op voor mogelijkheid tot reductie of gespreid betalen, als je beurs te krap is.

 

 

 

Zondag 16 september, 12:30u-13:30u, tijdens Bussum Cultureel is er weer een gratis workshop Stembevrijding, in de Kwekerij in Bussum. Iedereen is welkom!

Kom en verwonder je over de magie van Stembevrijding.

Op deze bijzondere plek midden in hartje Bussum kun je op zondag  16 september van Bussum Cultureel terecht, voor een magisch reisje van expressie en beweging van binnen naar buiten.
Er is voor beide workshops geen voorwaarde voor deelname; iedereen is welkom!
Om 10u-11:30u kun je terecht voor een heerlijke yogareis door je lichaam. Ervaar de magie van yoga, de verbinding tussen lichaam en geest. Miriam van Myra Yoga verwelkomt je.
Om 12:30u-13-30u kun je je laten verwonderen door de magie van Stembevrijding. Linda van Vocal Insite nodigt je uit voor een stemreis van binnen naar buiten, naar vitaliteit en vrijheid.
Weet je welkom voor een reis door Lijf & Stem bij Yoga/ Stembevrijding in de Kwekerij!

Datum: 16 september 2018, Docenten: Miriam Niemann (yoga) en Linda De Vries-Bersma (stembevrijding) Duur:  1,5 uur per les

Aanvang 

10:00u Yoga, aanmelden via miriam@myrayoga.nl www.myrayoga.nl

12:30u Stembevrijding, meld je hier aan

 

 

 

Stembevrijding in Frankrijk 13 tm  18 mei 2018 

Heerlijke, bevrijdende en ontspannen 6-daagse voor jouw vrije stem in Frankrijk. Op de mooie, voormalige wijngaard Domaine St Pierre, In de Languedoc, gaan we intensief aan de slag met alles wat er door de stem zoal bevrijd kan worden. Het zingen, het zwembad, het lekkere eten en de mooie slaapplekken in de gîtes, maken dat je helemaal tot jezelf kunt komen. Wanneer: 13 tm 18 mei 2018, Waar: Servian-Hérault, Frankrijk. Welkom met of zonder ervaring! Aanmelden: 06-24584836, info@vocalinsite.nl Meer lezen

 

 

 Meld je nu aan voor de Verdiepingsgroep Stembevrijding. 2018
Ga mee in  7 zondagochtenden naar de verbinding met jouw vrije stem. In deze cursus kom je, door lichaamsgerichte oefeningen, zingen, improvisatie en meditatie, steeds dichter bij de ruimte in jezelf en in jouw stem. We zingen individueel en met elkaar.
Aan de hand van een aantal levensthema’s gaan we in 7 keer op onderzoek uit naar wat er in jou leeft en wat daarvan geuit wil worden. Waar de spanning zit en hoe daar weer beweging in kan komen.   Waar jij en jouw stem weer vrij mogen stromen.
Wat is er wezenlijk van belang voor jou? Waar zit jouw eigenheid, jouw authenticiteit, en wat zet je neer in de buitenwereld? Kun je bij jezelf blijven in het contact? Meer lezen
Wanneer: Zondag 28 januari, 18 februari, 11 maart, 25 maart, 15 april, 27 mei en 17 juni 2018  Tijd: 10:00-13:15u, Bussum
Meld je hier aan.
Of bel Linda: 06-24584836, of mail: info@vocalinsite.nl 

 

 

 

 

 

Introductieworkshops Stembevrijding tijdens Bussum-Cultureel-logo-2013

Vrije entree!
Zondag 17 september ben je van harte welkom om mee te doen met 2 introductie workshops Stembevrijding. Van 12u-13:30 en van 16:15u-17:45u.
Voor alle bezoekers van Bussum Cultureel op zondag, met maar enig verlangen naar vrijuit zingen, is er deze laagdrempelige manier om met Stembevrijding kennis te kunnen maken. Met mooie kortingen als je je die dag aanmeld.
Met of zonder ervaring, welkom!

Zingen, Stilte, Stembevrijding Weekend Samaya: Kom onthaasten, ontdekken en genieten, dit weekend, bij Samaya. Je stem neemt je mee naar de stilte en andersom. Naar binnen en naar buiten, met aandacht voor jezelf, naar rust, inzicht en bevrijding. Zin in stilte en vrijmoedig voluit zingen? Voel je welkom: Wanneer: 2, 3, 4 juni 2017 Waar: Samaya, Werkhoven Welkom met of zonder ervaring  Meer info binnenkort op deze site, al aanmelden: 06-24584836, info@vocalinsite.nl

Intensive Stembevrijding, dans la douce France. Heerlijke, bevrijdende en ontspannen 6-daagse voor jouw vrije stem in Frankrijk. Op de mooie, voormalige wijngaard Domaine St Pierre, In de Languedoc, gaan we intensief aan de slag met alles wat er door de stem zoal bevrijd kan worden. Het zingen, het zwembad, het lekkere eten en de mooie slaapplekken in de gîtes, maken dat je helemaal tot jezelf kunt komen. Wanneer: 13 tm 18 mei 2018, Waar: Beziers, Frankrijk. Welkom met of zonder ervaring  Meer info binnenkort op deze site, al aanmelden: 06-24584836, info@vocalinsite.nl

 

 

Introductieworkshops Stembevrijding tijdens Bussum-Cultureel-logo-2013

Vrije entree!
Meld je aan tijdens Bussum Cultureel op 9, 10, of 11 september en krijg 15% korting op de Verdiepingsgroep Stembevrijding .
Zondag 11 september ben je van harte welkom om mee te doen met 2 introductie workshops Stembevrijding.
Voor alle bezoekers van Bussum Cultureel op zondag, met maar enig verlangen naar vrijuit zingen, is er deze laagdrempelige manier om met Stembevrijding kennis te kunnen maken.
Met of zonder ervaring, welkom!

 

Oefeningen met aandacht voor je adem, je gevoel, je lijf, je stem, je hart en je ziel, brengen je, als vanzelf, bij voluit zingen.
Kom binnen, kom ervaren, kom zingen, kom je stem bevrijden!
Zingen geeft licht, lucht en ruimte en iedereen kan het.

 

Tijd: 11:30- 13u. Of: 16:00-17:30u
Locatie:De Kwekerij Havenstraat 27A , Bussum. Bij goed weer buiten in de geheime tuin.Vrije entree! Vol=Vol.
 Aanmelden kan: bel Linda: 06-24584836, of mail: info@vocalinsite.nl, Of kom gewoon op de dag zelf. Voel je vrij om op een van de tijdstippen deel te nemen.

Ervaring is niet nodig.

 

De Kwekerij gaat naar binnen!  Lijf  &  Stem: Zondag 11 september tijdens Bussum Cultureel kunt u de hele dag terecht voor Yoga en Stembevrijding.Voor ieder die nieuwsgierig is en op zoek naar een unieke belevenis biedt MyraYoga gratis yogales aan afgewisseld met Stembevrijding bij Vocal Insite. Op deze stille plek midden in hartje Bussum maak je een reisje door jezelf. Datum: 11 september 2016, Docenten: Miriam Niemann (yoga) en Linda Bersma (stembevrijding)Duur:  1,5 uur per les

Locatie: De Kwekerij Havenstraat 27A  bij goed weer buiten in de geheime tuin.Vrije entree! Vol=Vol, Aanmelden van tevoren is fijn.”

 

Nieuwe data Verdiepingsgroep Stembevrijding. 

Verdiepingsgroep Stembevrijding. In 7 keer naar verbinding met jouw vrije stem. In deze cursus kom je, door lichaamsgerichte oefeningen, zingen, improvisatie en meditatie, steeds dichter bij de ruimte in jezelf en in jouw stem. We zingen individueel en met elkaar.

Aan de hand van een aantal levensthema’s gaan we in 7 keer op onderzoek uit naar wat er in jou leeft en wat daarvan geuit wil worden. Waar de spanning zit en hoe daar weer beweging in kan komen.   Waar jij en jouw stem weer vrij mogen stromen.
Wat is er wezenlijk van belang voor jou? Waar zit jouw eigenheid, jouw authenticiteit, en wat zet je neer in de buitenwereld? Kun je bij jezelf blijven in het contact? Meer lezen
Wanneer: Zondag 18 september, 9 oktober, 6 november, 27 november, 18 december 2016, 15 januari en 29 januari 2017    Tijd: 10:00-13:15u, Bussum  Aanmelden: bel Linda: 06-24584836, of mail: info@vocalinsite.nl

 

 

 

Open Huys in het Vlinderhuys, zaterdag 26 september 2015 van 10u tot 17u.  Er zijn gratis workshops, onder andere Stembevrijding, ook yogaworkshops, meditatie en Het magische lied voor kinderen, echt een mooi aanbod. Kijk op de site om je aan te melden voor een van de gratis workshops van deze dag. Flyer Open dag het VlinderHuys

Natuurlijk Zingen! Wees welkom voor jouw vrije stem op de maandagmorgen. vanaf 21 september 2015, weer wekelijks in Amersfoort. Start je week rustig op. Laat het weekend wegebben en ga op zoek naar jouw natuurlijke, vrije en moeiteloze stem voor deze week. Wat heb je nodig? Wat moet er uit? Stembevrijding kan in dit uur van alles voor je betekenen: van eindelijk voluit en vrij zingen, tot iets bevrijden in jezelf. We doen oefeningen met je lichaam, met klank en met meditatie. Zangervaring is niet nodig. Elke maandag10:30-12:00u (Deur open vanaf 10:15u) Kosten: €16,- per keer, Strippenkaart 5x: € 70,-Aanmelden of meer lezen 

Natuurlijk Zingen, nu ook in Bussum! Wees welkom voor jouw vrije stem op de zondagmorgen. Laat het weekend wegebben en ga mee op zoek naar jouw natuurlijke, vrije en moeiteloze stem van dit moment. Zondag 19 april en zondag 17 mei. Van: 10:00-12:30u. Meer lezen of Aanmelden.

 

 

Vrouwen Power 21 maart

Vrouwen Power: Stembevrijding voor vrouwen; Zaterdag 21 maart 2015. Zo vlak na de internationale vrouwendag en bij het begin van de lente wordt het tijd om van je te laten horen! Zing vanuit je (zachte) vrouwenkracht. Ervaar, samen met andere vrouwen, jouw stem, jouw kwetsbaarheid, jouw power. Meer lezen of Aanmelden

Open Huys in het Vlinderhuys, zaterdag 20 september 2014 van 10u tot 17u.  Er zijn gratis workshops, onder andere Stembevrijding, ook yogaworkshops, meditatie en Het magische lied voor kinderen, echt een mooi aanbod. Kijk op de site om je aan te melden voor een van de gratis workshops van deze dag. Flyer Open dag het VlinderHuys

 

Klinkend het jaar door. Zing jouw eigen wijs door stembevrijding. Vind in deze workshop de verbinding met jouw drijfveren, jouw kwetsbaarheid, jouw overvloed, jouw stem. Aan de hand van een aantal thema’s gaan we in 5 keer zingend op weg. We werken met lichaamsgerichte oefeningen, stem en improvisatie. Data: 24 september, 8 oktober, 29 oktober, 12 november, 26 november 2014. Tijd: 20:00u tot 22:00u. Kosten: *€ 180,- Locatie: Bijzaal van het Kerkgebouw NPB, Iepenlaan 26, Bussum. Wees welkom, meld je aan!

Atelier de Verbinding . Op zaterdag 25 oktober2014 geef ik in Hilversum opnieuw een workshop Stembevrijding, gevolgd door een heerlijke lunch van gastvrouw/kunstenares Esther Sluiter. Kijk op de site om je aan te melden.

Ook zo’n zin in Zangles? En om uit je dak te gaan van lekkere muziek? De zomerzon komt af en toe nog te voorschijn, wind, wolken en regen krijgen meer en meer de overhand. Tijd nog om zomerse klanken te zingen. En tijd om lekker naar binnen te gaan en de mogelijkheden van jouw stem te ontdekken. Tijd om uit te zoeken welke liedjes nu aan de beurt zijn om gezongen te worden. En tijd om eens goed te luisteren naar hoe dat lied klinkt, als het opgenomen is.  Het zanglesseizoen is weer begonnen bij Vocal Insite!
Kom ook zingen, een kennismakingsles is € 25,-. Meer info over tarieven en inschrijven

 

 

 

 

De Vrije Stem. Zingen door stembevrijding.  Zaterdag 13 september 2014, van 10:00u tot 12:30u; € 15, in Bussum. In deze kennismakingsworkshop gaat het over hoe jij natuurlijk wilt zingen. Wat mag er klinken? Waar in jouw lichaam zit spanning of energie die nu zingbaar is? Wat wil gehoord worden? Wat kan weer stromen? Door waarnemingsoefeningen met  lichaam, stem en adem, kun je je oriënteren op de kern van jouw stem en zing je. Aanmelden of meer lezen

Voorjaarsverlangen?Begin de lente 21 maart met zingen, stembevrijding en stilte.

Voel je ook de behoefte aan licht, lucht en ruimte? Koester jij voorjaarsverlangens? Wees dan welkom op 21 maart van 10:00-16:30 en kom zingen. Deze dag draait om jouw stem, jouw ontspanning, jouw energie. Voorjaarsverlangens die tot bloei mogen komen in jouw klank. Dit keer in het mooie Vlinderhuys in Amersfoort, tegenover de dierentuin. De grommende leeuwen, gillende aapjes en andere wilde dieren geluiden zijn hoorbaar. En er is hartverwarmende soep. Zin in! Doe je mee? Meer lezen of Meld je aan

Klinkend het jaar in. Zing jouw eigen wijs voor 2014, start zaterdag 18 januari.

Vind in deze workshop de verbinding met jouw drijfveren, jouw kwetsbaarheid, jouw overvloed, jouw stem. Want zingen geeft licht, lucht en ruimte en iedereen kan het. Aan de hand van een aantal thema’s gaan we in 7 keer zingend op weg. We werken met lichaamsgerichte oefeningen, stem en improvisatie.  Data: 18 januari, 1 februari, 15 februari, 8 maart, 29 maart, 12 april, 10 mei, op zaterdagochtenden van 10:00-12:30u, in Bussum. Kosten: € 210,- ( bij betaling ineens vóór 15 januari: € 195,-)*Meer lezen of Meld je aan

Vocal Insite Out, is zingen heilzaam?

Wil jij helderheid, vrijheid en vernieuwde energie krijgen in zaken waar je op vastgelopen bent? Zing het eruit. Bij Vocal Insite Out gaan we in 7 sessies, aan de hand van bepaalde levensthema’s,  luisteren naar wat er in jou gezongen wil worden. Door te zingen wat er nu is, neem je je lichaam en je emoties serieus. Je geeft stem aan wat er in je leeft en dat kan voelen alsof je gevoelens eindelijk gehoord worden en je energie weer kan gaan stromen. Last van je rug, piekergedachten, burn out, of stress kunnen bijvoorbeeld tekenen zijn van vastgelopen, opgekropte gevoelens. Wanneer je geluid geeft aan die gevoelens, die fysieke sensaties, wanneer je die bezingt, dan voelt de opluchting soms wonderbaarlijk groot. Meld je aan voor een kennismakingssesie, kom zingen en ervaar Stembevrijding.

Energizer!  Stembevrijding.

Stembevrijding voor teambuilding, voor heidagen, of  voor bedrijfsuitjes. Zoekt u een Energizer voor de groep, als opmaat of als kort intermezzo van de dag? Stembevrijding kan de deelnemers in korte tijd in energieke staat, bij zichzelf en gefocust krijgen. Door te zingen komt er beweging in de individuele deelnemers en in de groep. Stembevrijding gaat over het ware zelf en kan behulpzaam zijn in communicatie. Stembevrijding is ook als workshop of als training in te zetten. Graag informeer ik u over de mogelijkheden. Kijk hier voor Ervaringen van eerdere deelnemers.

If you can’t say it, sing it!

Een op maat gemaakt traject Stembevrijding. Zingen als wezenlijke communicatie voor bedrijfsteam, gezin, band, of relatie. Informeer naar de mogelijkheden.

 

Vocal Inn wordt Vocal Insite!                                    

Nieuws nieuw

 

 Het 12½ jarig bestaan van Vocal Inn vond ik een goed moment voor verdieping, uitbreiding en voor een nieuwe naam. Vandaar dat per 1 juli 2013 Vocal Inn, Vocal Insite is geworden. Lees hier verder over de geschiedenis van Vocal Inn en over mij.